راهنمای خرید ماشین لباس شویی

ماشین لباسشویی جزو یک از پرکاربردترین لوازم خانگی در هر خانه‌ای محسوب می‌شود که امروزه در هر خانه‌ای وجود دارد مطمئناً اگر در حال حاضر در حال خواندن این مقاله هستید حتماً قصد خرید ماشین لباسشویی برای منزل خود را دارید...

ماشین لباسشویی جزو یک از پرکاربردترین لوازم خانگی در هر خانه ای محسوب می شود که امروزه در هر خانه ای وجود دارد مطمئناً اگر در حال حاضر در حال خواندن این مقاله هستید حتماً قصد خرید ماشین لباسشویی برای منزل خود را دارید، حتماً اگر سری به بازار لوازم خانگی و یا فروشگاه های اینترنتی زده باشید با انبوهی از برندها و مدل های مختلف روبه‌رو شده اید که مطمئناً این موضوع باعث سردرگم شدن بیشتر شما شده است و سوالاتی در ذهن شما ایجاد شده که بهترین مارک لباسشویی کدام است و چطور بهترین مدل را باید انتخاب کنید. به یاد داشته باشید زمانی شما می توانید بهترین مارک و مدل ماشین لباسشویی را برای منزل خود انتخاب کنید که با تکنولوژی و برنامه های شستشوی ماشین لباسشویی آشنا باشید تا بتوانید بر اساس نیاز و بودجه ای که در نظر گرفته اید بهترین لباسشویی را برای منزل خود تهیه کنید اما اگر اطلاعات کافی در این زمینه را ندارید به شما پیشنهاد می کنیم در ابتدا سعی کنید اطلاعات کافی در این زمینه به دست آورید و سپس به دنبال تهیه آن بروید تا بتوانید بر اساس نیاز خود بهترین مدل را انتخاب کنید، متأسفانه برخی از افراد تصور می کنند همیشه بالاترین و گران قیمت ترین ماشین لباسشویی به معنی بهترین انتخاب برای آنها می باشد، اگر کمی دقت کنید افراد بسیار زیادی را حتی اطراف خود می بینید که بالاترین مدل ماشین لباسشویی را در خانه دارند اما هیچ چیزی در مورد قابلیت های آن نمی داند و همیشه از یک برنامه شستشوی برای شستن تمام لباس ها استفاده می کند، این رفتار را در بسیاری از دیگر وسایل نیز می توانیم به خوبی مشاهده کنیم در این رابطه مقاله ای در سایت مشرق نیوز قرار دارد با نام فرهنگ خرید لوازم خانگی که خواندن آن خالی از لطف نیست خواندن آن را به شما نیز پیشنهاد می کنیم.

اگر شما نیز با تکنولوژی و برنامه های شستشو در ماشین لباسشویی آشنایی کامل ندارید، پیشنهادی برای شما داریم ما بعد از کلی جستجو با مقاله ای در یک مجله اینترنتی برخورد کردیم به نام راهنمای خرید ماشین لباسشویی که فکر می کنیم بتواند به شما کمک کند چراکه این مقاله بسیار جالب نوشته شده است، در آن سعی شده قدم به قدم با شما پیش رود تا شما بتوانید با توجه به نیاز و بودجه ای که برای این کار در نظر گرفته اید بهترین مدل را انتخاب کنید؛ در این راهنمای خرید ابتدا برندهای مختلف ماشین لباسشویی به صورت کامل مورد بررسی قرار گرفته است و نقاط قوت و ضعف هر کدام کاملاً توضیح داده شده است تا شما بتوانید برند خود را انتخاب کنید. در قدم بعدی ظرفیت و دور موتور مورد بررسی قرار گرفته شده تا بتوانید بر اساس نیاز و تعداد افراد منزل خود ظرفیت ماشین لباسشویی را به درستی انتخاب کنید. در قدم سوم  درباره ماشین لباسشویی تسمه ای و بدون تسمه صحبت شده که احتمالاً برای شما نیز این سوال پیش آمده که کدام یک بهتر است در این قسمت با مزیت و معایب هر کدام به خوبی آشنا می شوید و شما می توانید با علم کافی به آن را انتخاب کنید. در قدم چهارم نیز تکنولوژی های مختلف را به شما معرفی می کند تا شما بدانید هر تکنولوژی چه مزیتی را برای شما ایجاد می کند و آیا این مزیت کاربردی هم برای شما دارد یا خیر به این صورت شما متوجه خواهید شد مدلی را که می خواهید انتخاب کنید باید دارای چه تکنولوژی هایی باشد. در قدم آخر نیز برنامه های ماشین لباسشویی را به شما معرفی می کند تا در نهایت شما بتوانید با به دست آوردن اطلاعات درست به نیازهای خود پی برده و در نهایت بتوانید بهترین ماشین لباسشویی را برای منزل خود تهیه کنید، البته در انتها به شما پیشنهاد می کنیم اگر وارد مجله اینترنتی 20 بخر شدید مقاله مربوط به برنامه های شستشو در ماشین لباسشویی را نیز حتماً بخوانید چراکه به خوبی با نحوه عملکرد هر کدام آشنا می شوید تا در زمان شستشو بدانید برای شستن هر لباس باید از چه برنامه ای استفاده کنید تا به بالاترین کیفیت شستشو دست پیدا کنید.

در آخر نیز ما شمارا به خواندن یک مقاله در یک سایت معتبر انگلیسی زبان دعوت می کنیم، در این سایت مقاله ای با نام چگونه یک ماشین لباسشویی بخریم (How to buy a washing machine) وجود دارد که خواندن آن نیز برای شما خالی از لطف نیست، اگر به زبان انگلیسی هم مسلط نیستید جای نگرانی نیست چراکه شما می توانید با استفاده از Google translate آن را به زبان فارسی ترجمه کرده تا بتوانید از آن استفاده کنید، امیدوار هستیم که این نوشته توانسته باشد در انتخاب و خرید بهترین مارک و مدل ماشین لباسشویی به شما کمک کرده باشد.

منبع: پارسینه

بخشی از زندگی نامه بی بی مریم بختیاری

خواهر سردار اسعد بختیاری، [مادر علیمردان خان بختیاری و همسر علیقلی خان چهارلنگ] از زنان مبارز عصر مشروطیت است که در سال ۱۲۵۱ هـ.ش در سرزمین بختیاری بدنیا آمدوی  که در قوم بختیاری به بی مریم و سردار مریم معروف بود به مثابه زندگی ایلیاتی در فنون تیراندازی و سوارکاری ماهر بود و چون همسر و جانشین خان بود عده ای سوار در اختیار داشت و در مواقع ضروری به یاری مشروطه‌خواهان می پرداخت.

او از زنان تحصیلکرده و روشنفکر عصر خود بود که به طرفداری از آزادیخواهان برخاست و در این راه از هیچ چیز دریغ نورزید.سردار بی بی مریم بختیاری، یکی از مشوقین اصلی سردار اسعد بختیاری جهت فتح تهران محسوب می‌شد.وی طی نامه‌ها و تلگراف‌های مختلف بین سران ایل و سخنرانی‌های مهیج و گیرا، افراد ایل را جهت مبارزه با استبداد صغیر (استبداد محمدعلی شاهی) آماده می‌کرد و به عنوان یکی از شخصیت‌های ضداستعماری و استبدادی عصر قاجار مطرح بوده است.سردار مریم بختیاری قبل از فتح تهران مخفیانه با عده‌ای سوار وارد تهران شده و در خانه پدری حسین ثقفی منزل کرد و به مجرد حمله‌ای سردار اسعد به تهران، پشت بام خانه را که مشرف به میدان بهارستان بود سنگربندی نمود و با عده ای سوار بختیاری، از پشت سر با قزاق‌ها مشغول جنگ شد.او حتی خود شخصا تفنگ به دست گرفت و با قزاقان جنگید. نقش او در فتح تهران، میزان محبوبیتش را در ایل افزایش داد و طرفداران بسیاری یافت به طوری که به لقب سرداری مفتخر شد.

   سردار مریم بختیاری در هنگام جنگ جهانی اول سلاح بر دوش به همراه بختیاری ها با انگلیسی ها نبرد می کند و در سخت ترین شرایط به آزادی خواهان مشهور ایران زمین در خانه خود در سرزمین بختیاری پناه می دهد.

در جریان جنگ جهانی اول با وجود آنکه برخی از سران ایل بختیاری از انگلیسی‌ها حمایت می‌کردند به مخالفت با انگلیس‌ها پرداخت و با عده ای از تفنگچیان و سرداران خود جانب متحدین را گرفت و با آنان نبرد می کند.او پاره‌ای از خوانین جزء بختیاری چون خوانین پشتکوه را با خود یار ساخت و در یورش‌های مداوم خود به انگلیس‌ها صدماتی وارد ساخت به طوری که پلیس جنوب مبارزات دائمی و پیگیری را با او شروع کرد. وی از سربازان و افسران آلمانی و سرکوب و قلع و قمع راهزنان کهگیلویه و کنترل خوانین کوچک استفاده نمود.قدرت سردار مریم در منطقه به حدی بود که روس‌ها به هنگام فتح اصفهان خصمانه به منزل او تاختند و اثاثیه او را به یغما بردند وکلیه اموال و املاک او را دراصفهان مصادره کردند.رشادت و دلاوری این زن بختیاری به حدی بود که آوازه شهرت و آزادگیش در سرتاسر میهن پیچید و منزل او مأمن و پناهگاه بسیاری از آزادیخواهان عصر مشروطه شد. در هنگام فتح اصفهان توسط روس‌ها (در جنگ جهانی اول)؛ فن کاردف، شارژ دافر سابق آلمان به خانه سردار مریم بختیاری پناه برد و مدت سه ماه و نیم در پناه او بود تا اینکه پس از شکست بختیاری‌ها از روسها و کشته شدن ۵۸ نفر راهی کرمانشاه شد و از آنجا به برلن رفت.به پاس حمایت‌های سرسختانه بی بی مریم از فن کاردف و نجات جان آلمانی های مقیم ایران ـ ویلهلم امپراطور آلمان ـ، کمان تمثال میناکاری و الماس نشان و همچنین صلیب آهنین خود را که مهمترین نشان دولت آلمان بود، برای او فرستاد. بی بی مریم بختیاری  تنها زنی بود که در دنیا توانست به دریافت این نشان نائل آید.

همچنین برخی رجال سیاسی و آزادی خواهان دیگر همچون علامه دهخدا، ملک الشعرا بهار، وحید دستگردی و… که در خلال جنگ جهانی اول مورد تعقیب نیروهای متفقین بویژه انگلیسی ها بودند به خانه بی بی مریم پناه آوردند.  پروفسور گارثویت می نویسد:

این پیرزن برجسته روحی سرکش و فکری مستقل داشت و در تعیین سیاست بختیاری به ویژه در جنگ جهانی اول نقش مهمی ایفا کرد.

جریان مبارزات سردار مریم بختیاری با انگلیس‌ها در طی قرارداد ۱۹۱۹ و کودتای ۱۲۹۹ همچنان ادامه یافت در این هنگام  دکتر محمد مصدق حاکم فارس در زمان کودتای ۱۲۹۹ پس از مخالفت و عزل از اصفهان راهی بختیاری شد و مدتها مهمان سردار مریم بود.

 دکتر مصدق تا پایان عمر همواره از این بزرگواری و شجاعت بی بی مریم بختیاری به نیکی یاد می کرد 

 سرانجام سردار مریم بختیاری سه سال پس از تیرباران فرزند برومندش علیمردان خان بختیاری به دستور رضاشاه، در سال ۱۳۱۶ هـ.ش در اصفهان زندگی را بدرود گفت و در تخت پولاد به خاک سپرده شد

منابع:

ویکی بختیاری

نشریه پژوهشی تاریخ و فرهنگ سرزمین بختیاری
بررسی و نوشته: رضابهرامی دشتکی ـ
۱۳۹۱
تدوین و آماده سازی برای انتشار در وب سایت : شهره السادات عربشاهی

 

فرهنگ بختیاری ها ۱

منبع: ویکی بختیاری، ویکی پدیا

فرهنگ بختیاری ها ۱ فرهنگ آن چیزی است که مردم با آن زندگی می‌کنند. ادوارد تیلور فرهنگ را مجموعه پیچیده‌ای از دانش‌ها، باورها، هنرها، قوانین، اخلاقیات، عادات و هرچه که فرد به عنوان عضوی از جامعه از جامعهٔ خویش فرامی‌گیرد تعریف می‌کند.

کوچ ایل بختیاری

اگر چه در دهه‌های آغازینِ قرن حاضر گروه‌های بسیاری از ایل بختیاری نیز همانند سایر ایل‌ها و عشایر ایران یکجانشین شدند، اما هنوز هم بخشی از ایل‌های بختیاری، کوچ‌رو هستند. کوچ‌روهای بختیاری زمستان را در دشت‌های شرق خوزستان و تابستان را در بخش‌های غربی چهارمحال و بختیاری به سر می‌برند. به مسیرهای کوچ در اصطلاح ایل راه می‌گویند.

ضرب‌المثل‌های بختیاری

ضرب‌المثل‌های اولیه توسط افراد گمنامی به وجود آمده که شناخته شده نیستند. ضرب‌المثل‌ها جملات موزون، پرمعنی و معمولاً منظومی هستند که سینه به سینه و نسل به نسل منتقل شده‌اند. قابلِ درک بودن برای تمام مردم، سادگی، کوتاهی، توانایی رساندنِ مفهوم، کاربردِ عمومی و حالت طنزِ مثلها سبب شده جایگاه ویژه‌ای در بین مردم داشته باشند.

موسیقی بختیاری

موسیقی مردم بختیاری را می‌توان شاخه‌ای از موسیقی لری دانست. این موسیقی به وسیله سازهایی مانند سرنا، کُرنا و کوس و سازهای بادی کوچکتر از سرنا و کرنا نواخته می‌شود. تشمالها سرپرستیِ موسیقی در ایل را بر عهده دارند و اکنون نیز در مجالس عروسی و مراسم سوگواری بختیاری‌ها وظیفه اجرای موسیقی‌های محلی مردم بختیاری را بر عهده دارند.

باورها

در بین بختیاری‌ها مانند دیگر اقوام، باورهای زیادی وجود دارند که با زندگی مردم عجین شده و تمام کارها و برخوردهای روزمره‌شان، بر اساس همین باورها صورت می‌گیرد. باورها (خرافی یا غیرخرافی) جزیی از فرهنگ هر قوم و منشأ حرکت و نشان دهندهٔ نحوهٔ زندگی افراد هستند.

عزاداری بختیاری‌ها

در بختیاری‌ها هرگاه کسی از دنیا می‌رود مثل اینکه همهٔ طایفه عضوی از خانواده را از دست داده و ماتم زده می‌شوند. مراسم عزاداری در بین بختیاری‌ها به شکل خاصی برگزار می‌شود که نحوهٔ انجام آن در نقاط مختلف تفاوت‌هایی نیز با هم دارند.

گاگریو

در هنگام عزا، گونه‌ای سرودهٔ عزا بوسیلهٔ زنان خوانده می‌شود که به آن گاگریو می‌گویند. در آغازِ خواندنِ گاگریو، رسم بر اینست که یکی از زنانِ سرشناس و بی بی‌های ایل شروع به خواندنِ بیتی از گاگریوه می‌کند و همهٔ زنان نیز با وی همنوا می‌شوند و آن بیت به بیتِ ترجیعی تبدیل می‌شود و زنان پس از خواندنِ هر چند بیتی آن بیت را دوباره تکرار می‌کنند. معمولاً پس از خواندنِ چهل بیت یا کمتر، زنِ دیگری خواندنِ اشعار و تکرارِ آن‌ها را بعهده می‌گیرد و زنانِ دیگر نیز با وی همنوا شده و این کار در مجالسِ ترحیم ممکنست ساعت‌ها به درازا بینجامد.

شیرهای سنگی

شیر سنگی از نمادهای فرهنگ مردم بختیاری است که در گویش لری، برد شیر گفته می‌شود. بختیاری‌ها معمولاً بر سر مزار جوانان، پهلوانان و بزرگانِ خود شیر سنگی قرار می‌داده‌اند. شیر سنگی، تندیس‌هایی از جنس سنگ‌اند که در گذشته توسط سنگ‌تراش‌های ایل بختیاری در ایران و در استان چهارمحال و بختیاری و شمال استان خوزستان به شکل شیر تراشیده می‌شدند و به نشانهٔ شجاعت، دلاوری و ویژگی‌هایی چون هنرمندی در شکار و تیراندازی در جنگ و مهارت در سوارکاری بر آرامگاه بزرگان قوم خود قرار می‌دادند.

شهر هفشجان در گذشته یکی از مراکزِ مهمِ شیرتراشی بوده‌است و اکنون تعدادی از سنگ‌تراش‌های قدیمی در هفشجان در قیدِ حیاتند. شیرهایی که در قبرستان‌های هفشجان باقی‌مانده‌است از زیباترین و خوش‌نقش‌ترین شیرهای سنگی محسوب می‌شوند. قدیمی‌ترین شیرِ سنگی موجود در استان چهار محال و بختیاری مربوط به دوره صفویه است. بنا به گفته‌ها، شیر سنگی یادگار، دورانِ ماد هاست (اما قدیمی‌ترین شیر سنگی کشف شده مربوط به عیلامی هاست). در ۳ دههٔ گذشته شیرهای سنگیِ بی نظیرِ این قبرستان به غارت رفته‌اند. به‌طوری‌که از هزاران شیر سنگی این شهر، تنها تعداد، انگشت شماری باقی‌مانده‌است. پرویز تناولی از معروف‌ترین مجسمه سازانِ ایران کتابی در خصوصِ شیر سنگی به چاپ رسانده‌است که شیر سنگیِ هفشجان را از مهم‌ترین نمونه‌های ایران برشمرده است.

کهن‌ترین شیرهای سنگی در هفشجان

کوشک

یک کوشک صخره‌ای در درهٔ بیرگان(کوهرنگ)

کوشک‌ها، حفره‌ها یا اتاق‌هایی کنده شده در صخره‌ها یا اتاق‌هایی ساخته شده بر روی سطح زمین هستند، که بعنوانِ گونه‌ای مقبرهٔ خانوادگی در ایل بختیاری موردِ استفاده قرار می‌گرفتند.[نیازمند منبع] در این روش، وقتی یک نفر از اعضای پر نفوذِ خانواده فوت می‌کرد، درِ کوشک را باز کرده و بقایای فردِ درگذشتهٔ پیشین را با احترام به کناری نهاده و جسد تازه را در آن قرار می‌داده و در آن را دوباره می‌بستند.[نیازمند منبع] امروزه این روش منسوخ شده و دیگر از آن برای خاکسپاری درگذشتگان استفاده نمی‌شود. از این نمونه کوشک در دو سوی زردکوه -یعنی بازفت و بیرگان– وجود دارد.

هنر تیراندازی

مهرزاد قنبری سرداراکبری طی مقاله‌ای در اینباره می‌گوید:

مردان دلاور و سخت کوش ایل بختیاری از دیر باز در نزد ساکنان فلات ایران به سوارکاری و تیراندازی شهره بودند. چنان‌که رسته برجسته تیر اندازان ارتش ایران در دوره‌های صفوی، افشاریه، زندیه و قاجار از نخبگان تیراندازان ایل بختیاری تشکیل می‌شد.[۴۶]

امروزه نیز هر خانوار از عشایر بختیاری حداقل یک قبضه اسلحه (مجاز) در اختیار دارد، تا علاوه بر شکار و حفظ کیان ایل، بتواند در مواقع لزوم به استفاده از مهارت خود به دفاع از مرزهای میهن مبادرت نماید. بزرگان ایل اول فنی را که به فرزندان خود می‌آموزند، تیراندازی و سوارکاری است. تیراندازان بختیاری گاه چنان در این فن مهارت پیدا می‌کنند، که می‌توانند سواره و به تاخت، شیء متحرک را هدف قرار دهند. از جمله دلاورمردی‌های تیراندازان و سوارکاران بختیاری می‌توان نقش ایشان در فتح هرات (زمان نادرشاه)، جنبش مشروطه ایران، فتح تهران و همچنین در طول جنگ ایران و عراق اشاره کرد.

منبع: ویکی بختیاری، ویکی پدیا