خرید داکت اسپلیت و انتخاب بهترین مدل با نیاز شما

داکت اسپلیت ( Duct split - Ducted Split) یکی از سیستم های مطبوع کننده هوا و موثرترین گزینه برای کاهش دما و رطوبت بخشی است، است. این دستگاه که به اسپلیت های خانگی نیز معروف است یک سیستم گرمایشی و سرمایشی می باشد.که در قسمت سرمایشی در واقع شبیه کولر های گازی عمل می کند. با این تفاوت که در کولر های گازی یونیت های داخلی در روی کار قرار می گیرند ولی یونیت های داخلی داک به صورت توکار و داخل سقف نصب می شود که با لوله کشی و کانال کشی مناسب سبب می شود دمای قسمت های مختلف یک ساختمان تنظیم شود.

در زمان های گذشته تعادل دمای محیط در فصل گرم و سرد بسیار مشکل بود ، کم کم با پیدا شدن وسایلی چون بخاری و کولر کمی از این مشکلات رفع گردید اما همچنان چالش هایی وجود داشت. با پیشرفت تکنولوژی متخصصان این حوزه دستگاهی را ساختند که هم عمل گرمایشی و هم سرمایشی را انجام دهد که با خرید داکت اسپلیت در واقع با یک تیر دو نشان را هدف گرفتن و به علاوه موجب صرفه جویی در مصرف نیز می شود. مانند بسیاری از دستگاه ها و تجهیزات ، دستگاه های تهویه هوا نیز اغلب به گروه هایی تقسیم می شوند. که با توجه به شرایط مختلفی مانند وضعیت ساختمان مسکونی، تجاری، اداری ، صنعتی ، خانگی و... مورد استفاده قرار می گیرد.

ویژگی مشترک سیستم های تهویه هوا یکپارچه بودن آن ها است و معمولا تمامی آن ها دارای یک یونیت داخلی و خارجی است که یونیت داخلی در داخل ساختمان و یونیت خارجی در بیرون از ساختمان قرار می گیرد.

بخش داخلی این سیستم ها بسیار سبک تر و آرام تر است و بسته به طرحی که دارد تقریبا در هر بخشی از فضای ساختمان قرار میگیرد. سیستم های تهویه هوا مدرن مجهز به کنترل از راه دور هستند و معمولا مجهز به تاسیسات پمپ حرارتی یا کویل آب گرم در ماه های فصل سرد زمستان هستند. سیستم های تهویه هوای مدرن همواره دمای محیط را کنترل و تنظیم می کنند که اکثر آنها چند حالت کنترل و تایمر دارند.

حتی در این سیستم ها جهت چرخش دریچه های تخلیه هوا می تواند تنظیم شود و در بخش داخلی همیشه فیلتر هوایی وجود دارد که از کویل در برابر ذرات آلایندگی،گرد و غبار و... محافظت می نماید.

داکت اسپلیت وسیله ای است دوکاره که تشکیل شده از یک یونیت داخلی که به آن هواساز نیز گویند و یک کندانسور یا یونیت خارجی ، که در فصل سرد زمستان هوا را گرم و در فصل تابستان هوا را خنک می کند.

هوای تازه یک نیازی است که در تمامی ساختمان های اداری، تجاری،مسکونی و... حس می شود. با استفاده از این سیستم می توان هوای تازه را به راحتی وارد ساختمان کرد و با هوای مطبوع مخلوط کرد. با این دستگاه می توان چندین اتاق از یک ساختمان را از لحاظ سرمایشی و گرمایشی حمایت کرد.سرمایش و گرمایش در این سیستم مطبوع کننده هوا به وسیله مکش هوا انجام می شود.

همان گونه که در بالا گفته شد سیستم سرمایشی، داکت اسپلیت شبیه کولر گازی است به این معنی که این دستگاه برای ایجاد سرما گاز مبرد را از کندانسور و کمپرسور و... عبور داده و هوایی که از روی کویل اواپراتور عبور کرده را سرد می کند و طبیعی است که منبع تامین این انرژی برق است.اما در قسمت گرمایشی آب گرمی که توسط موتور خانه ها یا پکیج تا مین می شود با عبور از کویل هوا را گرم می کند و بدیهی است که منبع انرژی این قسمت گاز می باشد.

یونیت داکت اسپلیت

اجزای اصلی تشکیل دهنده ی داکت اسپلیت

داکت اسپلیت چگونه کار می کند؟

قبل از اینکه چگونگی کارکرد داکت اسپلیت بررسی شود لازم است که با سیستم این دستگاه آشنا شوید. چرا که شناخت این سیستم و نحوه ی عملکرد آن در تصمیمی گیری مناسب برای انتخاب سیستم سرمایشی و گرمایشی کمک شایانی می کند.

سیستم داکت اسپلیت از دو قسمت اصلی تشکیل شده است:

  • 1- کندانسور که معمولا در خارج از خانه قرار می گیرد.
  • 2- یونیت داخلی که به طور معمول روی یک دیوار داخلی یا سقف ثابت می شود.

این دو از قسمت های مهم داکت اسپلیت هستند.از اجزاء دیگر این دستگاه می توان کانال های منتقل کننده ی هوا که اغلب چهار گوش یا گرد هستند، لوله کشی هایی که مبرد حمل می کنند ( مبرد، ماده است که اگر از ماده ای دیگر حرارت جذب کنند به عنوان سرد کننده عمل می کند) یا کندانسور و اواپراتور و.... به هم اتصال می دهند، دریچه های ورودی ، ترموستات هایی برای تنظیم دما و...اشاره کرد.

اجزا تشکیل دهنده ی یونیت خارجی (کندانسور):

کویل کندانسور تشکیل شده از تعدادی لوله های مسی پره دار که با استفاده از فن و الکتروموتور هوا را خنک می کند.
کمپرسور اسکرال
شیر چهار طرفه که برای معکوس کردن جریان سرمایشی و گرمایشی استفاده می شود
شیر منبسط کننده جریان مبرد

اجزا یونیت داخلی ( هواساز):

استفاده از تجهیزاتی که آب مایع را تخلیه می کند
فیلتر های لازم
فن و الکتروموتور
کویل اواپراتور

عملکرد سرمایشی داکت اسپلیت:

در یونیت خارجی کمپرسور وجود دارد که مبرد توسط آن و لوله کشی های مسی به سمت یونیت داخلی ارسال می شود. سپس وارد لوله های پر پیچ و خم کویل می شود که با هوای فن مخلوط گردیده و سپس دمای هوا کاهش پیدا می کند.این هوای سرد شده پس از گذر از فیلتر های موجود آلودگی های آن گرفته می شود. باید توجه داشت که در این مسیر چون هوا با سطح سرد کویل برخورد داشته است سبب به وجود آمدن تقطیر می شود که همین امر باعث کاهش رطوبت هوا نیز می شود.

عملکرد گرمایشی داکت اسپلیت:

با وجود اینکه دستگاه اسپلیت دارای سیستم گرمایشی است اما به دلیل مصرف برق زیادی که دارد از لحاظ اقتصادی برای مناطق سردسیر توصیه نمی شود. طرز کار داکت اسپلیت در حالت گرمایشی به این صورت است که، فقط فن یونیت داخلی کار می کند و عملا در فصل زمستان یونیت خارجی خاموش است. سیستم گرمایشی این دستگاه دارای یک کویل مخصوص آب گرم به اواپراتور است که به یونیت داخلی اضافه شده است تا آب گرم های ارسالی از طرف پکیج یا موتور خانه ها که معمولا گاز سوز هستند را با استفاده از فن با دمیدن هوا سبب افزایش دما هوا شود.

برخی از افراد بر این باورند که برای حالت سرمایشی و یا گرمایشی سیستم داکت اسپلیت کافی است که دکمه ی روی ریموت کنترل این دستگاه تغییر یابد. اما تغییر حالت این دستگاه نیاز به دقیت و مهارت خاصی دارد و اگر تنها با تغییر دکمه روی ریموت این کار انجام شود باعث خرابی دستگاه تهویه هوا نیز می شود.

قدم هایی که برای تغییر حالت گرمایشی و سرمایشی این سیستم باید انجام شود عبارت است از:

1-شست و شوی دستگاه تهویه:

ابتدا باید یونیت داخلی این دستگاه را باز کنید و فیلتر های داخلی آن را بشورید و در صورت لزوم تعویض نمایید و همچنین در قسمت یونیت خارجی ، پنجره هایی شبیه رادیاتور وجود دارد که می توانید آن ها را با آب و مواد شوینده شست و شو دهید فقط باید دقت نمایید که آب به موتور فن نفوذ نکند.

2- باز کردن شیر های ورودی و خروجی:

اگر از موتور خانه برای گرمایش این سیستم استفاده می نمایید، حتما شیر های ورودی آب گرم که به کویل متصل است را باز کنید و اگر از طریق پکیج ها این کار انجام می شود پس قسمت گرمایی پکیج را فعال نمایید.

3- تغییر حالت دستگاه از روی ترموستات:

در حالت گرمایشی وضعیت دستگاه را روی HOT ، قراردهید و درجه دما را بین 18 تا 25 درجه سانتی گراد تنظیم نمایید. بهتر است برای تعادل دمای محیط ابتدا درجه حرارت را روی حدااقل دما تنظیم نمایید ، اگر دمای محیط به سرد یا گرم بود درجه حرارت را کم کم کافزایش و یا کاهش دهید.

در حالت گرمایش داکت اسپلیت ها حداکثر 50 درصد از خروجی ها باید بسته باشد به این علت که با ایجاد جریان هوای بیشتر از یخ زدگی جلوگیری می کند.

عملکرد داکت اسپلیت

عملکرد داکت اسپلیت - داکت اسپلیت چگونه کار می کند

مزایا و معایب داکت اسپلیت چیست؟

با توجه به توضیحات بالا باید به این نکته اشاره کرد که امروزه رایج ترین دستگاه های سرمایشی و گرمایشی هر خانه، آپارتمان، اداره و... داکت اسپلیت است. به همین خاطر بهتر است که علاوه بر آشنایی و معرفی و نحوه ی عملکرد این سیستم، درباره ی مزایا و معایب آن نیز بیشتر بدانیم.

در واقع تمام نمونه های داکت اسپلیت چه از نوع داخلی و چه از نوع خارجی این مزایا و معایب یکسان هستند و تنها از لحاظ رابط کاربری و سازگاری با محیط متفاوت هستند.

پس قبل از این که اقدام به خرید این محصول کنید لازم است با ویژگی های این سیستم آشنایی داشته باشید تا مناسب ترین آن را با توجه به محیط و شرایط ساختمان انتخاب کنید.

مزایای داکت اسپلیت چیست؟

1- آماده سازی هوای تازه با اکسیژن مناسب و ارسال به داخل ساختمان:

همان گونه که در قسمت های قبلی ذکر شد، داکت اسپلیت از دو قسمت یونیت داخلی (اواپراتور) و یونیت خارجی تشکیل شده است.اواپراتور به وسیله ی فن هوای تازه را از بیرون ساختمان مکیده و پس از مراحلی که روی آن انجام می دهد دمای هوا را تنظیم و در نهایت با کانال هایی بین محیط توزیع می کند. پس همواره هوای تازه با اکسیژن بالا به داخل ساختمان ارسال می شود.

2- برگشت هوای داخل ساختمان به اواپراتور و صرفه جویی در مصرف انرژی:

یکی دیگر از مزایای داکت اسپلیت این است که هوای مصرفی داخل ساختمان را که دمای مناسبی هم دارد به وسیله دریچه بازگشت هوا به سمت اواپراتور ارسال می کند و در آن جا با هوای تازه ای که از بیرون می آید مخلوط می شود و درواقع با این کار هوای تازه با انرژی کمتری به دمای محیط ساختمان می رسد. همین موضوع سبب صرفه جویی در مصرف انرژی می گردد.

3- کاهش آلودگی با فیلتر کردن هوا:

با وجود فیلتر هایی که در سیستم داکت اسپلیت تعبیه شده است هوایی که به درون دستگاه وارد می شود را تمیز و پاکیزه می کند.

4- استقلال مصرف انرژی هر واحد ساختمانی:

اگر در آپارتمان ها از سیستم داکت اسپلیت استفاده شود ، معمولا به ازای هر واحد ساختمانی یک دستگاه مورد نیاز است که مصرف انرژی مستقلی دارد به همین خاطر کلیه هزینه های سرمایشی و گرمایشی و... هر واحد به صورت مستقل محاسبه می گردد.

5- امکان گرمایش با راندمان بالا:

عموما داکت اسپلیت ها برای گرم کردن محیط از برق استفاده می کنند ولی در کشورهایی مانند ایران که هزینه استفاده از گاز نسبت به برق کمتر است پس متخصصین چاره ای اندیشیدند. به این صورت که در قسمت جلویی فن که در یونیت داخلی قرار دارد یک کویل مسی مخصوص آب گرم استفاده قرار داده می شود تا آبی که توسط موتورخانه ها و یا پکیج ها گرم می شود را پمپاژ نماید. از طرفی افزودن کویل آب گرم امکان گرمایش با راندمان بالا را فراهم می آورد اما باید این نکته را در نظر گرفت که این موضوع کمی قیمت دستگاه را افزایش می دهد.

6- حفظ دمای یکنواخت:

از طریق ترموستات هایی که در این سیستم وجود دارد به شما امکان می دهد که درجه حرارت یکنواختی را در کل محیط ساختمان حفظ نمایید.

معایب داکت اسپلیت چیست؟

1-یکسان سازی دما:

یونیت داخلی این دستگاه دمای هوای تنظیم شده را با استفاده از کانال هایی در تمام بخش های یک ساختمان توزیع می کند. در نتیجه دمای تمام اتاق ها، سالن ها و... یکسان است و کاربر نمی تواند به صورت مستقل دمای اتاق را بر حسب نیاز خود کم یا زیاد نماید.

البته یک راهکار برای رفع این مشکل وجود دارد و آن هم نصب دمپر برقی است. دمپر برقی تیغه ای است که مسیر عبور هوا از کانال ها را باز و بسته می کند. ولی باید این را در نظر داشت به دلیل این که به ازای هر کانال یک دمپر و نصب یک ترموستات کنترلی در هر اتاق نیاز است پس هزینه سیستم بسیار افزایش می یابد.در این حالت سیستم هایی مانند فن کویل ، مینی چیلر پیشنهاد می شود.

2- صدای داکت اسپلیت:

در اواپراتور یک فن بزرگ وجود دارد که باعث تولید آلودگی صوتی می شود زیرا این فن صدای بلندی را تولید می کند و هرچه فن بزرگ تر باشد، صدای بیشتری نیز ایجاد می شود. این صدا از طریق کانال ها به داخل ساختمان منتقل می شود.پس یکی از معایب این سیستم صدای بلندی است که دارد.

به طور کلی دو منبع تولید صدا در این دستگاه وجود دارد یکی در یونیت خارجی صدای کندانسور و یا صدای لرزش کمپرسور است که به ساختمان راه می یابد.دیگری یونیت داخلی که زیر سقف وجود دارد و باعث تولید صدا می شود. البته با رعایت نکاتی می توان تا حدی صدای داکت اسپلیت را کاهش داد که عبارت است از :

  • 1-نصب یونیت داخلی در مکان مناسبی چون راهرو و ورودی ها و...
  • 2-استفاده از کانال های گرد منعطف به جای کانال های چهارگوش
  • 3-عایق بندی مناسب کانال ها
  • 4-استفاده از دریچه برگشت هوا در فاصله مناسب و استاندارد
  • 5-استفاده از چند دستگاه با ظرفیت کم به جای یک دستگاه با ظرفیت زیاد برای متراژ های بالا
  • 6-استفاده از موتور فن های اینورتر
  • 7-تراز بودن دستگاه و رعایت استانداردهای لازم در هنگام نصب دستگاه

اطلاعات یونیت داخلی داکت اسپلیت

داکت اسپلیت اینورتر چیست؟

یک دستگاه داکت اسپلیت معمولی تنها در یک حالت کار می کند و به اصطلاح موتور آن تنها یک دور چرخش دارد.پس دستگاه دو حالت خاموش و یا روشن دارد.اما داکت اسپلیت اینورتر دارای سرعت متغیر می باشد. به این صورت که از طریق حسگر ها سیگنال های مربوط به بار سرمایشی و گرمایشی محیط را به کنترل موتور ارسال می کند و دور موتور با توجه به نیاز مصرف کننده کاهش و یا افزایش می یابد تا دمای متعادل نیاز کاربر برقرار شود.

استفاده از تکنولوژی اینورتر بر روی داکت اسپلیت باعث شده است در مصرف انرژی صرفه جویی چشمگیری شود. چرا که در زمان استارت و شروع با این روش مقدار جریان مصرفی بسیار پایین می آید.دستگاه اینورتر دار کم کم جریان مصرفی برق خود را افزایش می دهد و زمانی که محیط به دمای تعادل خود رسید به مرور میزان مصرف برق را کاهش می دهد. در واقع از انرژی الکترونیکی به طور متناسب با نیازی که دراد استفاده می کند.

از طرف دیگر داکت اسپلیت اینورتر از نوسان دما و روشن و خاموش شدن مکرر جلوگیری می کند.کمپرسور پس از آن که گاز مبرد را خنک کرد و هواساز منتقل می کند و در نهایت دمای محیط خنک می شود.آنگاه زمانی که دمای محیط گرم شود کمپرسور مجدد راه اندازی می شود و همین چرخه ادامه دارد. پس دستگاه های معمولی به طور مرتب در حال روشن و خاموش شدن است ، اما در اینورتر ها اینگونه نیست چون همان طور که در قبل گفته شد کم کم دمای محیط را افزایش و کاهش میدهد.

اینورتر ها کنترل دقیقی روی دما دارند و همواره سعی در ثابت ماندن دمای محیط انجام می دهند و درجه حرارت ثابت را با حداقل نوسان حفظ می کند که محیط بسیار دلپذیر و آرام می شود.

از دیگر تفاوت های اینورتر با دستگاه معمولی در نوع گاز مبردی است که استفاده می کنند.در اسپلیت معمولی از گاز R22 استفاده می شود که امروزه در کشورهای پیشرفته استفاده از این گاز منسوخ شده است.گاز مبرد استفاده شده در اینورتر R410 است که به دلیل دور متغیر کمپرسور مورد استفاده قرار می گیرد.

تفاوت دیگر این دو دستگاه نحوه ی گرمایش و سرمایش محیط است.داک اینورتر به دلیل این که انرژی کمتری صرف خاموش و روشن شدن می کند و نیاز دما را به صورت آهسته و پیوسته انجام می دهد لذا بیشترین انرژی صرف خنک شدن دمای محیط می شود و عمل سرمایش و گرمایش نسبت به سیستم معمولی سریعتر انجام می شود.

قیمت گذاری از دیگر تفاوت های دو سیستم است.با وجود این که اینور تر ها از نوع معمولی گران تر است.اما به دلیل این که در اینورتر از مصرف بی رویه برق جلوگیری می شود و باعث افزایش طول عمر دستگاه می شود پس مرغوب به صرفه تر از نوع معمولی است.

مزایای داکت اسپلیت اینورتر:

  • بهره وری انرژی
  • قدرت بالا
  • عملکرد بالا
  • کنترل کننده دقیق دما

مشخصات داکت اسپلیت

داکت اسپلیت اینورتر دار کم مصرف

انواع داکت اسپلیت؟

برخی از سیستم های تهویه هوا دیواری هستند که دارای انواع و ظرفیت ها و کارایی مختلفی دارند. برخی از آن ها هیچ لوله اتصالی ندارد به این معنی که نصب کندانسور و... در خارج از ساختمان نصب می شود.اگرچه این سیستم ها کمی گران است اما از لحاظ ظاهری مناسب ساختمان ها هستند.

نوع دیگر سیستم های تهویه هوا، سیستم هایی هستند در کف قرار میگیرند و به اصطلاح کابینتی هستند.این نوع دستگاه ها خود به دو دسته تقسیم می شوند. یک دستگاه های دارای ستون های بزرگ که اغلب پر مصرف هستند و در مکان های بزرگ مانند ورزشگاه ها کاربرد دارند.

جریان هوای تولیدی توسط این دستگاه ها به حدی زیاد است که کاربران نمی توانند در فاصله نزدیک از آن قرار بگیرند.نوع دیگری آن ها که اندازه ای شبیه بخاری دارند ظرفیتشان 15000 است و برای مکان های کوچک که کمتر نیاز به سیستم سرمایشی و گرمایشی دارند مورد استفاده قرار می گیرد.

نوع دیگری از سیستم های تهویه هوا وجود دارد که قابل حمل هستند و ظرفیت آن ها 16000 بی تو یو است. به راحتی می توان اتصال یونیت داخلی و خارجی را جدا کرد و به راحتی می توان نصب کرد. به همین دلیل در هر فضایی که مورد نیاز است می توان از طریق سوراخ کردن پنجره یا دیوار و... نصب نیمه دائمی انجام داد.

اما برای انتخاب داکت اسپلیت همواره دو مرحله اصلی را باید مد نظر داشته باشید:

1- بدانید چه ظرفیت خنک کننده نیاز است

2- مشخصات ساختمان خود را در نظر بگیرید

معمولا برای فضاهای داخلی کوچک مانند اداره ها سیستم های تهویه دیواری یا نصب شده در کف انتخاب می شود. و یا اگر محدودیت هایی در زمینه نصب کندانسور خارجی دارید از سیستم های کفپوش استفاده نمایید.

اگر مدام درحال تغییر مکان هستید مانند ملک های اجاره ای سیستم های تهویه ای که قابلیت جابجایی دارند به شما توصیه می شود.

برای مکان های بسیار بزرگ مانند مجتمع های تجاری بزرگ، ورزشگاه ها ، سوله ها و... استفاده از دستگاه های تهویه بزرگ کابینتی توصیه می شود.

داکت اسپلیت سقفی:

یکی از نمونه های این سیستم تهویه هوا، داکت اسپلیت سقفی یا کانسیلد داکت است. همانند سایر نمونه های این دستگاه از یک یونیت داخلی و یک یونیت خارجی تشکیل شده است.اما یونیت داخلی این سیستم به جای نصب روی دیوار داخل سقف و در واقع توی کار قرار می گیرد.

این سیستم قابلیت سرمایشی و گرمایشی را نیز دارد. امروزه این سیستم تهویه کننده ی سقفی به دلیل ابعاد و وزن کمی که دارد به خصوص برای انبوه سازان مورد توجه قرار گرفته شده است.به همین خاطر از آن تحت عنوان اقتصادی ترین سیستم های تهویه مطبوع جهان یاد می شود.

معمولا به گونه ای طراحی می شود که بخش عمده ای از دستگاه در زیر سقف قرار میگیرد و قابل مشاهده نیست و تنها قسمت قابل مشاهده قسمت زیرین آن که جنبه ی تزئینی دارد با دریچه مشبک ورودی و چهار لایه خروجی است.مزیت اصلی این سیستم ها زیبایی و افزایش ظرفیت خنک کننده ( یا گرمایشی ) است به دلیل این که هوا را در تمام جهات پخش می کند. به طور تقریبی یک دستگاه تهویه هوای سقفی کارایی 3 الی 4 دستگاه تهویه هوا دیواری را دارد.از مزایای این سیستم عبارت است از:

  • تهویه چند محیط با استفاده از یک دستگاه
  • فضای کمتر اشغال کردن
  • صدای کم
  • قدرت زیاد
  • قابلیت اتصال به کویل آب گرم
  • نیاز حداقل به کانال کشی
  • مجهز به انواع فیلترها

برآورد سیستم تهویه داکت اسپلیت :

برآورد دقیق ظرفیت سیستم داکت اسپلیت برای مصارف آپارتمانی و صنعتی و... به عوامل مختلفی بستگی دارد. عواملی همچون رابط کاربری- منطقه مورد نظر- شهر –آب و هوا – طبقه – تعداد افراد- دیوار ها – تعداد پنجره ها – ارتفاع – نور و گرمای ساختمان و ... . به همین دلیل بهتر است جهت جهت محاسبه ظرفیت این سیستم از متخصصان فعال در این حوزه مشورت گرفته شود تا بهترین برآورد به دست آید. به طور معمول محاسبات ظرفیت یک سیستم تهویه به صورت زیر است:

1- به دست آوردن ضریب شهر:

ضرایب برخی از شهر های ایران در جدول زیر ذکر شده است.

شهر مسکونی اداری تجاری
تهران 400 600 800
مشهد 400 600 800
گیلان 370 570 770
بوشهر 560 760 960
یزد 400 600 800
اهواز 610 810 1010
کیش 600 800 1000
تبریز 400 600 800
شیراز 610 810 1010

محاسبه بار برودتی:

ابتدا باید مساحت مفید سازه را به دست آورید.مساحت مفید منظور مساحتی است که نیاز به تهویه دارد. به عنوان مثال سالن پذیرایی، اتاق خواب و مساحت هایی چون سرویس بهداشتی، حمام از این مساحت ها کم می شود.

محاسبه بار برودتی= ضریب مسکونی شهر * مساحت مفید به دست آمده

این برآورد به دست آمده بر اساس بی تی یو BTU است.BTU، یک واحد انرژی است که برای اندازه گیری انرژی حرارتی به کار میرود.برای تبدیل بی تو یو به تن بدانید که هر تن برابر 12000 btu/hr و یا 3/5 kw است.

برای محاسبه ظرفیت داکت اسپلیت باید ظرفیت به دست آمده را بر 12000 تقسیم کرد.البته لازم بذکر است که عدد به دست آمده برای این سیستم خود یک ظرفیت حساب می شود که می توان از آن استفاده کرد.

به طور مثال برای یک واحد آپارتمان در شهر تهران برای هر 35 و یا 45 متر که در واحد میانی قرار دارد یک تن ظرفیت داک نیاز است.اگر متراژ خانه از 120 بیشتر بود باید حتما از 2 سیستم برای گرمایش و یا سرمایش استفاده کرد.

مقایسه ی اسپلیت خانگی با نوع دیواری:

اسپلیت خانگی یا همان داکت اسپلیت ها با نمونه های اسپلیت های دیواری تفاوت ها و تشابه هایی دارد. اسپلیت های خانگی مانند سایر اسپلیت ها دو تکه هستند که قسمتی در داخل ساختمان و قسمت دیگری در خارج از ساختمان قرار میگیرد.فاصله ی استاندارد بین این دو تیکه معمولا 6 متر است زیرا با وجود لوله های مسی اگر این فاصله زیادتر شود راندمان و کارایی اسپلیت دیواری کاهش پیدا می کند و این خود رابطه ی مستقیمی با مصرف انرژی دارد.

هرچه فاصله دو تیکه داخلی و خارجی بیشتر باشد مصرف انرژی در اسپلیت های دیواری نیز بیشتر است و همین موضوع باعث کاهش رضایت مصرف کنندگان می شود. اما در اسپلیت های خانگی تکنیکی تحت عنوان تفکیک روغن تعبیه شده است که فاصله بین دو یونیت داخلی و خارجی را به 15 متر افزایش داده است، بدون هیچ کاهش راندمانی و از طرفی نیز این سیستم ها کاهش انرژی مصرفی نیز دارند.

انواع برند های داکت اسپلیت:

در سرار سر جهان کارخانه ها و شرکت های بسیاری سیستم های تهویه تولید می کنند.از برند های خارجی که که در ایران نیز وجود دارد میتوان به داکت اسپلیت ال جی، سامسونگ، هایسنس، وستن و... اشاره کرد. داکت اسپلیت های ایرانی نیز توسط شرکت هایی چون ایران رادیاتور، یکسان، مهر اصل و... تولید می شود.

این شرکت ها در تولید سیستم های تهویه مطبوع رقابت نزدیکی با هم دارند که همین امر باعث شده روز به روز کیفیت برند های ایرانی در این زمینه افزایش یابد و موجب رضایت مشتریان گردد. از طرفی قیمت های اسپلیت های کانالی ایرانی مناسب تر از نمونه خارجی آن است و با شرایط آب و هوایی ایران نیز مساعد تر است، پس خرید داکت اسپلیت ایرانی منطقی تر است.

انواع برند های داکت اسپلیت

معرفی برندهای داکت اسپلیت

مزایای داکت اسپلیت ایرانی چیست ؟

این سیستم تهویه داخلی دارای کیفیت بالایی است به طوری که با نمونه برند های خارجی چون تک الکتریک، هایسنس رقابت تنگاتنگی دارد.از دیگر مزایای این سیستم عبارت است از:

  1. قابلیت نصب کویل آب گرم که حتی در نوع سقفی نیز می توان استفاده کرد
  2. مصرف پایین انرژی به دلیل استفاده از اینورتر
  3. طراحی متنوع و زیبا
  4. عملکرد و قدرت بالا
  5. حداقل صدای تولیدی
  6. بدنه استیل یونیت خارجی
  7. قابلیت نصب در سقف های کاذب

چرا خرید داکت اسپلیت ایرانی:

با توجه به محدودیت ها در وارد کردن کالا و وجود تحریم ها ، متخصصان این حوزه را به فکر انداخت که به جای وارد کردن دستگاههای تهویه و خروج سرمایه ملی، خود با استفاده از دانش بومی داکت اسپلیت های ایرانی تولید کنند. که امروزه این دستگاه ها بسیار کارآمد و مناسب شرایط آب و هوایی کشور هستند.

نیاز روز به روز کاربران به این سیتم باعث شده است که دستگاه تهویه ایرانی با کیفیت و کارآمدتر شود و از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه تر باشد. اما باید به این نکته اشاره کرد که به دلیل این که تولید کمپرسور در سیستم های تهویه در ایران از لحاظ اقتصادی به صرفه نیست لذا تمامی کمپرسور مورد استفاده در این دستگاهها از کشور های دیگر وارد می شود.

کمپرسور هایی که در سیستم های ایرانی بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد از برندهایی چون دانفوس،کوپلند، جی ام سی سی است.اما دیگر قطعات مهم این دستگاه مانند اواپراتور( هواساز)، کندانسور، کویل آب گرم و... در داخل ایران تولید و مورد استفاده است. داکت اسپلیت ایرانی مانند نمونه خارجی آن قابلیت سرمایشی و گرمایشی دارد و برای تهیه آن باید نیاز کاربری ، مساحت محیط ،تعداد طبقات و... را در نظر گرفت.

به طور نمونه مصرف یک داکت اسپلیت با ظرفیت 36000 از یکی از برند های خارجی برای واحدی به متراژ 120 متر، 17 آمپر است که این مقدار برای نمونه داخلی 15 آمپر می باشد.

داکت اسپلیت هایی که توسط تولیدکنندگان داخلی تولید می شود دارای تنوع و کیفیت بالایی است و از ویژگی مشترک تمام آن ها طول عمر موتورشان است. چرا که کنترل این دستگاه توسط ترموستات دیجیتالی انجام می شود . به همین دلیل عمر موتور آن ها بالا می رود.

قیمت داکت اسپلیت ایرانی:

همان گونه که پیشتر اشاره شد قیمت دستگاه های تهویه هوا بر اساس ظرفیت آن ها محاسبه می شود.هر چه ظرفیت سیستم داکت اسپلیت بیشتر باشد در نتیجه هزینه پرداختی برای خرید این محصول نیز بیشتر می شود. داکت اسپلیت ایرانی با ظرفیت 36000،24000، 48000، 60000 در بازار موجود است.

اما چیزی که مهمه این است که قیمت این سیستم ایرانی از نمونه خارجی و حتی مونتاژ های آن ها مانند ال جی و سامسونگ بسیار پایین تر است. اگر شما از آن دسته افرادی هستید که فکر می کنید هرچه یک محصول برند باشد کیفیت خوبی نیز دارد سخت در اشتباه هستید.

خرید دستگاه داکت اسپلیت با این طرز فکر گاهی باعث می شود ضرر های مالی زیادی را بپردازید. از طرفی قیمت پایین و بسیار بالای این دستگاه دلیلی بر کیفیت و مناسب بودن آن نیست پس برای خرید سیستم تهویه ایرانی حتما به نمایندگی های مجاز در ایران مراجعه کنید و از مشاورین و کارشناسان خبره در این حوزه راهنمایی بگیرید.

روش های تامین گرمایش در داکت اسپلیت:

برای تامین گرمای این دستگاه تهویه روش های متعددی وجود دارد که عبارت است از:

کویل آب گرم: یکی از رایج ترین روش های تامین گرمایش این سیستم ها که اغلب در 90 در صد موارد استفاده می شود کویل آب گرم است. که در اسپلیت های کانالی و اینورتر دارد موجود است.در فصل های سرد سال آب توسط موتورخانه ها و پکیج ها گرم می شود و با ورود به کویل آب گرم دمای محیط افزایش می یابد. استفاده از این روش بسیار در مصرف برق صرفه جویی می کند.

هیت پمپ : هیت پمپ یا همان پمپ حرارتی دستگاه هایی هستند که در ابزارهای سرمایشی و گرمایشی کاربرد دارد. منبع انرژی آن ها بیشتر برق است و به دلیل استفاده بالا از برق و ظرفیت گرمایش نامناسب در برخی از شرایط آب و هوایی کاربرد زیادی ندارد. حتی اگر سرما زیاد شود برخی وقت ها کندانسور یخ می زند.

کویل برقی: استفاده از کویل برقی در سیستم های تهویه هوا باعث مصرف بیش از حد انرژی الکتریکی می شود. به همین دلیل کاربرد چندانی ندارد اما در محیط هایی که مجهز به لوله کشی گازی یا موتور خانه نیستند از این روش برای تامین گرمایش استفاده می شود.

نصب داکت اسپلیت ها:

برای نصب داکت اسپلیت ها نکاتی است که باید قبل و بعد از نصب رعایت شود که عبارت است از:

  • انتخاب مناسب محل نصب
  • انتخاب مناسب ظرفیت سیستم
  • انتخاب نوع داکت اسپلیت معمولی یا اینورتر دار
  • کانال کشی اصولی به منظور عملکرد بالای سیستم
  • آگاهی از مساحت ساختمان، شرایط آب و هوایی و دیگر پارامترهای مورد نیاز برای تعیین ظرفیت سیستم
  • آگاهی از کارایی و امکانات سیستم مانند فاز برق مصرفی ، توان و سایر مشخصات
  • نصب افقی دستگاه و تراز بودن آن
  • نصب دستگاه در فضایی که امکان بازگشت هوا وجود داشته باشد
  • رعایت بیشترین فاصله دریچه برگشت هوا از دریچه رفت هوا
  • تعیین محل نصب ترموستات با رعایت ارتفاع 140 سانتی متری برای دستگاه هایی که در مسیر مکش هوا ترموستات ندارد
  • به ازای هر 6 متر لوله مسی که در ارتفاع نصب شد یک تله روغن استفاده شود.

کانال کشی داکت اسپلیت

چند نکته مهم:

  • اجرای سیستم داکت اسپلیت از قیمت آن بسیار مهم تر است
  • هزینه پرداختی که باید در نظر بگیرید شامل خود دستگاه و هزینه های زیرساخت سازی مانند لوله کشی، کانال کشی و ..
  • هزینه نصب و نحوه ی نصب به شرایط های مختلف بستگی دارد
  • به نکات برقی این سیستم از جمله نقشه برقی، سیم کشی و... حتما دقت نمایید.
  • به دلیل اینکه کویل ها معمولا در بالای سیستم قرار می گیرند پس نیاز به هواگیری دارند که بهتر است این کار توسط تعمیرکار حرفه ای انجام شود تا از خطرات احتمالی چون برق گرفتگی،پاشیدن آب جوش و سوختگی و... جلوگیری شود.
  • ابعاد این سیستم ها با توجه به ظرفیت آن ها متفاوت است پس این نکته را برای محل نصب آن در نظر بگیرید
  • توجه به نقشه کشی کانال های داکت اسپلیت که کمترین میزان تولیدی صدا را داشته باشد
  • در صورت انتخاب کانال فلکسی حتما از متخصصین استفاده کنید
  • اگر کندانسور یک داکت اسپلیت دچار مشکل شود کل سیستم تهویه از کار می افتد به همین خاطر توصیه می شود اغلب از چند دستگاه تهویه با ظرفیت کمتر به جای یک دستگاه با ظرفیت زیاد استفاده شود
  • گاز مبرد داکت اسپلیت هر ساله چک شود و فیلتر هوای آن هر سه ماهه تعویض شود.

در سایت مرجع و فروشگاهی تأسیسات دات کام، مشخصات فنی و قیمت های تضمین شده انواع تجهیزات تاسیساتی ، خرید آنلاین تاسیسات با ضمانت نامه اصلی، جهت ایجاد اعتماد، برای شما عزیزان ارائه گردیده است. تا خرید اینترنتی امن و تضمین شده ای داشته باشید.

  منبع https://tasisat.com/product-category/cooling/duct-spilit/

پرفروش ترین تلویزیون های ال جی 49 اینچ تا سال 2020

برند ال جی درسال های 2019 و 2020 سه مدل تلویزیون میان رده ی خود را به بازار عرضه نمود که در مدت بسیار کمی این سه محصول به پرفروشترین مدل تلویزیون های ال جی رسید ، قیمت مناسب ، امکانات فوق العاده و همین طور ظرافت در طراحی از مهمترین دلایلی بود که مشتریان اقدام به خرید این محصولات نمایند. در این لیست تلویزیون ال جی 49UN7340 از سال 2020 و 49UM7340 ، 49UM7100 از سال 2019 قرار گرفته است ، در ادامه به توضیحاتی در مورد این سه مدل ارائه می دهیم، پس پیشنهاد می کنیم این مطلب دیدنی را از دست ندهید.

1) تلویزیون ال جی 49UN7340

تلویزیون ال جی49UN7340  در جدول سری 7 تلویزیون‌های بالارده این شرکت قرار گرفته شده که درست مانند ال ای دی های سال قبل خوش می‌درخشد. این تلویزیون در سایزهای مختلفی روانه بازار شده که ما در این مطلب به واکاوی مشخصات سایز 49 اینچ پرداخته‌ایم. هماهنگی صدا و تصویر همراه با بخش هوشمند و از همه مهمتر طراحی زیبا این تلویزیون را به محصولی بی‌نظیر تبدیل کرده است. کیفیت تصویر 4K، پنل IPS، پردازنده چهار هسته‌ای تصویر، فرمت استاندارد HDR و سرعت رفرش تصویر 60 هرتز همه و همه از مشخصاتی هستند که برای بخش تصویر این تلویزیون رده بالا تعریف شده‌اند. بخش صدا نیز با قدرت 20 وات، فناوری صدای DTS Virtual:X و پاک سازی صدای Clear Voice III همراه شده است. اما بخش اسمارت به عنوان اصلی‌ترین قسمت‌های این تلویزیون با مرورگر وب، سیستم عامل webOS و جستجوی صوتی به سراغ کاربران آمده است. از دیگر خصوصیات ال ای دی ال جی می توان به قابلیت ضبط، بلوتوث، گیرنده دیجیال و DVB-S همراه با پردازنده چهار هسته‌ای تصویر اشاره کرد. حال در اینجا پیشنهاد می‌کنیم که در بخش‌های دیگر این نقد و بررسی با ما همراه شوید چراکه بدون شک این مدل تلویزیون راحت می‌تواند نظرتان را به سمت خود جلب کند.

به جرأت می‌توان گفت پردازنده از اصلی‌ترین مشخصات تصویری تلویزیون ال جی است که وجود آن برای افزایش کیفیت و کنتراست بالا ضروری است. پردازنده تصویر تلویزیون ال جی چهار هسته‌ای است که به تقویت تصاویر کمک زیادی می‌کند. به عبارتی این پردازنده نویز تصویر را حذف می‌کند و با قابلیت بالا بردن کنتراست تصاویر را بسیار باکیفیت نمایش می‌دهد.

 

به محض شنیدن سرگرمی و برنامه‌های سرگرم‌کننده در تلویزیون ذهنتان به سمت قابلیت هوشمند بودن آن می‌رود. با انتخاب تلویزیون ال جی UN7340 هم از رابط کاربری آن به نحو احسن بهره می‌برید و هم اینکه با پخش برنامه‌های متنوع پا به دنیای سرگرمی می‌گذارید. این ال ای دی 49 اینچ همراه با جدیدترین نسخه از سیستم عامل webOS به سراغ کاربران آمده تا با محیط جذابش هر چیزی را لذت‌بخش‌تر پخش کند. به عنوان مثال برنامه‌هایی مانند Netflix، YouTube و + Disneyتوسط تلویزیون ال جی در اختیار قرار می‌گیرند.

2) تلویزیون ال جی 49UM7340

تلویزیون ال جی 49UM7340 محصول 2019 توسط کمپانی ال جی با امکاناتی مدرن همراه با هزینه ای مقرون به صرفه ارائه گردیده است. این LED تصاویر را به صورت تکامل یافته و با کیفیت تصویر 4k و مشاهده ی جزء به جزء تمامی رنگ ها بر روی صفحه نمایش 49 اینچ به نمایش می گذارد. ال جی برای تقویت کنتراست در این تلویزیون از فناوری 4k Active HDR بهره گرفته است. پشتیبانی از فرمت تصویری HDR10 Pro و HLG از دیگر امکانات عالی ال ای دی ال جی می باشد؛ که به ارتقاء سطح کنتراست به میزان قابل توجهی کمک خواهد کرد. قابلیت HDR Dynamic Tone Mapping نیز رنگ هایی متنوع همرا با کنتراست بالا را فراهم خواهد کرد. فناوری Wide Viewing Angle این امکان را فراهم می کند تا کاربر تصاویر را با زاویه دید گسترده ببیند. بهره گیری از صدای 20 وات همرا با پشتیبانی از دالبی دیجیتال صدایی واضح و رسا را ایجاد می کند. فناوری DTS Virtual مربوط به بخش صدا می باشد و صدایی همه جانبه و فراگیر را به گوش کاربر می رساند. از دیگر ویژگی ها می توان به پاک سازی صدا از طریق Clear Voice III اشاره کرد. بخش هوشمند آن قابلیت اتصال به اینترنت از طریق Wi-Fi یا با استفاده از کابل LAN را امکان پذیر می سازد. ال جی برای این تلویزیون سیستم عامل webOS را تعریف کرده، که با وجود مرورگر Web Browser به شما امکان گشت و گذار در صفحات وب را می دهد. هوش مصنوعی ThinQ به شما امکان کنترل لوازم خانگی هوشمند از طریق گوشی را می دهد. سنسور روشنایی یا سنسور اکو Illuminance Green sensor نور پس زمینه  را بسته به محیط مثلا شب یا روز تنظیم می کند. طوری که در مصرف انرژی بسیار تاثیرگذار می باشد. ال جی برای این ال ای دی 2019 ریموت کنترل جادویی را مورد استفاده قرار داده است تا امکانات متفاوتی را به شما ارائه دهد. از دیگر ویژگی های این تلویزیون هوشمند می توان به پردازنده ی چهار هسته ای، وجود پورت های USB و HDMI، راهنمای برنامه الکترونیکی EPG، گیرنده های DVB-T2،DVB-C،DVB-S2 ورودی Component و Composite و قابلیت اتصال به موبایل از طریق Screen share را نام برد.تلویزیون 49 اینچ ال جیUM7340 دارای کیفیت تصویر 4K می باشد. تقریبا همه ی ما با نام  4Kآشنایی داریم، این عنوان نشان دهنده ی رزولوشنی چهار برابر FULLHD می باشد. این تلویزیون تصاویر را با تعداد پیکسل های  3860 × 2160 که در مجموع به 8 میلیون پیکسل می رسد را به نمایش می گذارد. این عدد نشان دهنده ی وضوح بسیار زیاد تصویر می باشد. در نتیجه می توان گفت به لطف 4k تصاویری واقعی را با جزئیات عالی و رنگ روشن در صفحه نمایش IPS مشاهده کرد. مهم ترین امر در بهره بردن از این کیفیت تصویر، محتوای در حال پخش است. اگر کیفیت محتوا به اندازه ی کافی خوب نباشد، کیفیت تصویر به تبع آن مطلوب نخواهد بود

 

 تلویزیون های هوشمند ال جی دارای سیستم عامل webOS می باشند؛ که این تلویزیون ال جی 49UM7340 نیز از سیستم عامل WebOS  برخوردار می باشد. این سیستم عامل امکان دسترسی به اینترنت از طریق Wi-Fi یا کابل LAN را برای کاربران فراهم کرده است. بنابراین می توانید به کمک کابل LAN به اینترنت متصل شوید و با بهره گیری از مرور گر وب به گشت و گذار و دانلود برنامه های مورد علاقه ی خود بپردازید. به علاوه جستجوی محتوای مورد نظر از طریق تایپ و یا جستجوی صوتی نیز به راحتی امکان پذیر می باشد. قابلیت اتصال به موبایل از طریق Screen share در این تلویزیون این امکان را به کاربر می دهد تا به صورت بی سیم محتوای فایل های چندرسانه ای موجود در دستگاه موبایل و سایر دستگاه ها را با تلویزیون خود به اشتراک بگذارید. همچنین با بازدید از فروشگاه های محتوای ال جی می توانید به هر آنچه که علاقه دارید، دسترسی پیدا کنید. در نتیجه با در دست گرفتن ریموت کنترل هوشمند این تلویزیون به دنیای بی انتهای برنامه های سرگرم کننده نفوذ کنید و از هر کدام نهایت لذت را ببرید.

3) تلویزیون ال جی 49UM7100

تلویزیون ال جی 49UM7100 محصول 2019 توسط کمپانی ال جی با امکاناتی مدرن همراه با طراحی شیک ارائه گردیده است. این تلویزیون تصاویر را به صورت تکامل یافته و با کیفیت تصویر 4K و نمایش جزء به جزء تمامی رنگ ها نمایش می دهد . ال جی به منظور نمایش رنگ ها به صورت طبیعی در این تلویزیون از فناوری 4K Active HDR بهره گرفته است. پشتیبانی از فرمت تصویری HDR10 Pro و HLG از دیگر امکانات عالی در این تلویزیون می باشند. قابلیت HDR Dynamic Tone Mapping و زاویه دید گسترده Wide Viewing Angle نیز برای بخش تصویر تلویزیون ال جی تعریف شده اند. همچنین بهره گیری از صدای 20 وات همرا با پشتیبانی از DTS Virtual: X در این تلویزیون ال جی صدایی واضح و باکیفیت را به گوش کاربر می رساند. از دیگر ویژگی های صدای این تلویزیون ال جی می توان به پاک سازی صدا از طریق Clear Voice III اشاره کرد. علاوه براین بخش هوشمند تلویزیون ال جی با قابلیت اتصال به اینترنت از طریق Wi-Fi و نیز به کمک کابل LAN این امکان را مهیا می سازد تا در بین صفحات وب به گشت و گذار بپردازید. از طرفی دیگر ال جی برای این تلویزیون 49 اینچ سیستم عامل webOS را تعریف کرده است. هوش مصنوعی ThinQ نیز به شما امکان کنترل لوازم خانگی هوشمند از طریق گوشی هوشمند را می دهد. ال جی برای این تلویزیون 2019 از ریموت کنترل جادویی بهره گرفته تا امکانات متفاوتی را به شما ارائه دهد. از دیگر ویژگی های این تلویزیون می توان پردازنده ی چهار هسته ای، پورت های USB و HDMI، گیرنده های DVB-T2 ،DVB- C ،DVB- S2، ورودی Component و Composite و قابلیت اتصال به موبایل از طریق Screen share را نام برد.

 یکی از استانداردهای کیفیت تصویر که کمک می کند تا رنگ ها مورد پردازش قرار بگیرند و با تفکیک پذیری آن ها شاهد رنگ هایی کاملاً زنده خواهید بود، استاندارد کیفیت تصویر 4K Active HDR می باشد. این استاندارد از فرمت های تصویری همچون HDR10 و HLG پشتیبانی می کند؛ و با تفکیک رنگ ها از همدیگر موجب می شود تا با رنگ هایی زنده و طبیعی بر روی نمایشگر مواجه شوید. HDR با به حداکثر رساندن کنتراست و دقت رنگ برای رنگ های واقعی، سطحی واضح و شفاف از تصویر را ارائه می دهد. توسط 4K Active HDR جزئیات در تاریک ترین نقاط یک تصویر به طور مساوی و نقاط بسیار روشن یک عکس از بین نمی رود. همچنین کوچکترین تفاوت در رنگ به طرز چشمگیری منعکس می شود تا رنگ های واضح تر، غنی تر و واقعی تر ارائه داده شوند.

 

 ال جی برای تلویزیون های سری 2019 خود سیستم عامل  webOS را تعریف کرده که به نسبت سری های پیشین آن را پیشرفته تر شده و رنگ و لعاب خاصی به خود گرفته است. همچنین تلویزیون ال جی 49UM7100 علاوه بر Wi-Fi؛ در عین حال نیز از طریق کابل LAN قابلیت اتصال به اینترنت را برایتان فراهم می آورد. همچنین قابلیت اتصال به موبایل از طریق Screen Share از بهترین راه های اشترک گذاری در تلویزیون ال جی می باشد. به کمک این قابلیت شما می توانید گوشی هوشمند یا سایر دستگاه های هوشمند را به تلویزیون متصل و محتوای مد نظر را بر روی تلویزیون قرار دهید


 

 

کاربرهای شگفت انگیز اینترنت 5g در حوزه سلامت انسانها

احتمالا این موضوع را میتوان مهمترین و کاربردی ترین بکارگیری اینترنت اشیاء در پزشکی دانست. با عمومیت یافتن اینترنت 5G تبادل اطلاعات میان اشیا مانند خودروها و وسایل روزمره مانند تلفن همراه و حتی وسایل آشپزخانه نیز به امری معمول تبدیل خواهد شد. به بیانی دیگر با استفاده از درگاه تبادل داده پرسرعت اینترنت نسل پنج 5G می توان در جهت بهبود کیفیت تجربه زندگی شهروندی اطلاعات مجاز را با سایر اشیای متعلق به آن فرد یا زندگی شهروندی وی به اشتراک گذاشت.

به عنوان مثال فرد نیازی به پرداخت عوارض خودرو هنگام خروج از شهر و یا حتی با استفاده از کارت خاص الکترونیکی و یا سایر ملحقات اضافه نخواهد داشت و صرفا با تعیین مسیر در خودرو کلیه موارد در بستر اینترنت انجام می‌شود. همچنین مراکز درمانی می توانند با استفاده از تجهیزات مرتبط با اینترنت اشیا اطلاعات حیاتی بیمار را لحظه به لحظه کنترل کنند و از این اطلاعات جهت بهبود روش‌های درمانی شخصی سازی شده و پیشگیرانه بهره‌برداری کنند.

بر اساس یک پژوهش جدید ۸۶ درصد از پزشکان معتقدند که گجت های پوشیدنی با بهبود نظارت از راه دور بر بیمار باعث آگاهی هرچه بیشتر شخص از فرآیند درمانی اش می شود علاوه بر این پیش‌بینی می‌شود استفاده از این گجت های پوشیدنی در ۵ سال آینده هزینه های بیمارستانی را تا ۱۶ درصد کاهش دهد.

اطلاعات بیشتر: https://www.sigma.ir/services/consultancy/5g

موتور برق چیست؟ و نحوه عملکرد آن

موتور برق از دو قسمت موتور و ژنراتور تشکیل شده است که وظیفه موتور تولید نیروی مکانیکی چرخشی از سوخت های فسیلی برای به حرکت در آوردن مولدبرق ، ژنراتور یا دینام می‌باشد و وظیفه ژنراتور نیز تبدیل این انرژی چرخشی تولید شده توسط موتور به انرژی برق می‌باشد. بوسیله کوپله کردن این دو قسمت موتور برق تولید می‌شود و میتواند برق تولید کند.

چه موتور برقی برای کسب‌و‌کار یا نیاز‌شما مناسب است؟

در صورتی که بدنبال موتور برق کوچک کیفی میگردید که صدای کمی داشته باشد پیشنهاد میدهم اصلا دنبال این موتور برق نروید زیرا که موتور حرارت دارد و با نگه داشتن موتور داخل کیف این حرارت میماند و بشدت به موتور و زنراتور آسیب می‌رساند در موارد زیادی دیده‌ایم که بعد از ۱۰ ساعت کار موتور ها خراب شده و به واحد خدمات و گارانتی برای تعمیر برگشته اند.

در صورتی که موتور برق برای مصارف خانگی، ویلا، ساختمان میخواهید قطعا نیاز شما برای پمپ آب و کفکش، تلویزیون، روشنایی و خنک کنندها میباشد که در حدود ۱۵ تا ۲۵ آمپر می‌باشد که در اینجا باید تصمیم بگیرید که موتور برق استارتی میخواهید که توسط فرد روشن شود یا اینکه موتوربرق اتوماتیک که بصورت اتوماتیک روشن و خاموش شود، طبیعی است هر دو نیاز شما را برطرف میکند.

درصورتی که موتور برق برای بیمارستان ها، بانک ها مراکز مهم امنیتی، دیتا سنترها، سرورها، کارگاهی، مصارف اضطراری نیاز دارید باید حتما موتور برق اتوماتیک بخرید که قابلیت AVR  اتوماتیک نیز داشته باشد.

در صورتی که موتور برق برای کارخانه و کارگاه، جهت امداد و نجات و موارد اضطراری یا در شرایطی دائم کار میخواهید باید بسمت دیزل ژنراتور یا ژنراتورهای گازسوز بروید فقط دقت کنید هزینه سوخت گازوئیلی  و تامین نگهداری آن بسیار بیشتر از ژنراتور گازسوز می‌باشد.

لیست قیمت انواع موتور برق

برای دیدن لیست قیمت انواع موتور برق اینجا کلیک کنید.

چرا قیمت‌ موتور برق اینقدر در‌بازار متفاوت است؟ بهمراه توضیح اجزا تشکیل دهنده آن‌که در‌قیمت‌تاثیر می‌گذارد

اجزاء موتور برق که شامل‌موتور،شاسی‌کشی،ژنراتور و پنل خروجی میشود که بصورت کامل در مقاله مربوطه توضیح دادیم اما اینجا میخواهیم در مورد تغییراتی که باعث میشود قیمت موتور برق تغییر کند  صحبت کنیم.در حال حاضر تمام محصولات در ایران چینی می‌باشند و بخاطر همین بازرگانان برای سفارش دادن تلاش میکنند که کمترین هزینه را بپردازند و بالاترین کیفیت را خریداری کنند اما در این بین چه چیزی در قیمت موتور برق تاثییر می‌گذارد؟

طبق مشاهدات ما در بازار شاسی موتور برق یکی از چیزهایی است که بسیار کیفیت متفاوتی دارد و میتوانند شاسی ضعیف با آلیاژ و وزن ضعیفی خریداری کنند که در نهایت مصرف کنندگان اعلام میکنند که شاسی ما شکسته و …. یا در قسمتی دیگر از ژنراتور که استاتور نام دارد میتوانند بجای سین پیچ مس تلفیقی از سیم پیچ مس و آلومینیوم بگذارند . یا بلبرینگ، یاتاقان ضعیف بکار ببرند که این موتور ها بشددت صدای زیادی دارند. یکی دیگر از موارد استفاده از کنتاکت‌های ضعیف که تحمل بار خروجی را نداشته باشند و در نهایت یا این کناکت آب می‌شود یا اینک به مصرف کننده آسیب جدی می‌رساند.

دسته ‌بندی انواع موتور برق از لحاظ سوخت

موتور برق از منظر سوخت به  بنزینی ،  گازی و گازوئیلی تقسیم می شوند، که نوع بنزینی پر فروش ترین و نوع گازی کم مصرف ترین و بی دردسرترین محصولات در ایران هستند. قابل ذکر است  گازوییلی هم از طول عمر بالایی برخوردار هستند.

انواع موتور برق از لحاظ نحوه روشن شدن

در موتور برق‌های کوچک بصورت هندلی از طریق بند کویل میتوان موتور ها را روشن کرد .در موتور برق های بیشتر از ۳ کیلووات اضافه بر هندل شرکت‌ها باطری نیز گذاشته‌اند که مصرف کننده بتواند با سوییچ موتور را روشن کند.

در موتورهای نسل جدید علاوه بر باطری یک تابلو کنترل فرمان هم گذاشته‌اند که موتور بصورت اتوماتیک روشن و خاموش می‌شود تفاوت دیگر این موتورها این است که در این حالت بر روی موتور ساسات و شیر سوخت برقی استفاده شده است نه دستی یعنی در زمانی که تابلو فرمان می‌دهد شیرسوخت و هوا بصورت برقی فعال می‌شوند.

موتور برق چیست؟

موتور برق یا مولد الکتریکی دستگاهی است که انرژی مکانیکی حاصل از سوخت بنزین و گازوئیل را به انرژی الکتریسیته تبدیل می‌کند.

یکی از محصولات مولد برق، موتور برق است که همانند دیزل ژنراتور عمل می‌کند، اما در ابعاد کوچک‌تر. بر همین اساس کارخانه‌هایی که در تولید ژنراتور و دیزل ژنراتور پیشتاز هستند برای ایجاد سهولت در کار مشتری به تولید این وسیله دست زدند و بر همین اساس به تولید انواع موتور برق در مدل‌های مختلف نیز پرداختند.

این سیستم‌ها در دو نوع در بازار موجود هستند :

گاز سوز

موتور برق بنزینی

نحوه استفاده از موتور برق

    اندازه گیری میزان مصرف توان راکتیو و در صورت بالا بودن توان راکتیو امکان نصب خازن مناسب در کنار موتور برق باعث بهبود عملکرد آن خواهد شد. همچنین استفاده از راه‌اندازهای نرم برای مصارف الکتروموتوری و جلوگیری از ضربه استارت اولیه آنها نیز باعث بهبود عملکرد آن می‌شود.

    بهترین حالت استفاده از موتور برق در بار نامی بوده و استفاده از آن در حداکثر توان در زمان‌های طولانی ممکن است به موتور برق آسیب برساند.

    نگهداری و تعمیرات به‌موقع و بازدیدهای دوره‌ای به منظور حفظ بازده و تجهیزات.

    بررسی امکان استفاده از موتورهای دور متغیر به‌ویژه برای پروانه‌ها و پمپ‌ها.

    انتخاب موتور برق های پربازده برای بهره‌برداری بلند مدت و متناسب با گشتاور مکانیکی مورد نیاز.

    محل استقرار موتور برق ها باید به گونه‌ای باشد که گرمای حاصل از موتورها به آسانی تهویه شود.

    به حداقل رساندن اصطکاک سیستم‌های مکانیکی متصل به موتور برق ها.

    بررسی امکان استفاده از مورتورهای پرمصرف درساعات غیرپیک مصرف برق شبکه.

    در صورت سوختن موتور برق به دلایل زیر عدم تعمیر موتور معیوب و جایگزینی آن با موتور جدید توصیه می‌شود:

    استفاده از شعله برای بیرون آوردن سیم پیچی در فرآیند تعمیر و در نتیجه تضعیف هسته.

    احتمال خراب شدن عایق دندانه‌های ورق هسته.

    بزرگ‌تر گرفتن کلاف‌ها برای سهولت جازدن و در نتیجه افزایش تلفات.

    مشکلات تنظیم موقعیت انتهای سیم پیچ.

    افزایش احتمال سوختن مجدد.

    کاهش راندمان موتور.

دسته بندی موتور برق استارتی

موتوربرق ها را می‌توان به چند صورت دسته‌بندی کرد :

از لحاظ نوع مصرف تغذیه به موتورهای بنزینی، گازوئیلی و دیزلی

از نظر سیستم روشن و خاموش شدن به موتوربرق های استارتی و هندلی

البته دسته سومی هم تلفیق استارت و هندل نیز وجود دارد.

نوع استارتی با دکمه استارت تعبیه شده بر روی خود به‌راحتی روشن و خاموش می‌شوند و نیازی به هندل زدن و دور گرفتن موتور جهت روشن شدن ندارند.

سیستم های استارتی نیز به سیستم برق تک فاز و سه فاز تقسیم‌بندی می‌شوند. جابجایی آسان سیستم تک فاز نسبت به سه فاز یکی از مزیت‌های اصلی آن است.

موتور برق بنزینی:

پرکاربردترین نوع، بنزینی است. این سیستم‌ها برای کارکردن طولانی مناسب بوده و سوخت آن‌ها از بنزین است.

باتوجه به نوع سوخت این محصول گازهای اکسید کربن و دی اکسید کربن تولید می‌شود که باید در فضای باز مورد استفاده قرار گیرد، در غیر این‌صورت موجب خفگی می‌شود.

موتور برق گازسوز:

این موتور برق به دلیل نوع سوخت، کم‌مصرف بوده و باعث کاهش آلودگی هوا می‌شود و دارای هزینه‌های کمتری نسبت به نوع بنزینی است.

از دیگر امکانات این دستگاه بی‌خطر بودن آن است. این نوع به خاطر گازسوز بودن و حذف بنزین طول عمر بیشتری نسبت به نوع بنزینی دارد.

اجزای تشکیل دهنده موتور برق

1- موتور : این بخش از موتور برق قسمت تامین کننده انرژی اصلی مکانیکی را بر عهده دارد

2- سیستم سوخت : یک باک است که برای سوخت موتور مورد استفاده قرار می‌گیرد.

3- سیستم ولتاژ : وظیفه تنظیم مقدار ولتاژی که از سیستم خارج می‌شود و تبدیل AC  به DC و بلعکس را بر عهده دارد.

4- روغن : به دلیل کار کردن طولانی مدت با موتور برق در روز ممکن است اجزا دستگاه دچار سائیدگی شود که با بودن سیستم روغن کاری این مشکل به حداقل می‌رسد.

موتور برق استارتی و نکات مهم و ضروری از خرید محصول تا نصب آن

موتور برق همانطور که از نام آن آشکار است، وسیله‌ای جهت تولید برق (محصول مولد برق) است. این وسیله در ابعاد مختلف ساخته شده و در مقیاس‌های کوچک تا بزرگ برای مصارف در مکان‌های مختلف ساخته شده‌اند.

کارخانجات تولید کننده با توجه به درخواست بازار مصرف، موتوربرق های دستی کوچک جهت مصارف خانگی تا موتور برق‌هایی در ابعاد بزرگ جهت مصارف صنعتی  تولید کرده و در بازار موجود است.

کاربردهای موتوربرق شامل: جهت استفاده و برق رسانی به پمپ‌های مختلف آب، کفکش‌ها، استفاده برای الکترو موتورها و سیستم‌های برقی کوچک مثلا روشنایی و

سوخت موتور برق استارتی

مصرف سوخت موتور برق استارتی متفاوت است و با توجه به توان موتور و نوع توان مصرفی، مقدار سوخت آن نیز تفاوت پیدا می‌کند.

هر موتور برق استارتی شامل یک موتور، سیستم سوخت و یک سیستم تامین ولتاژ است. نوع استارتی با دکمه استارت روی آنها کار می‌کنند و نیازی به هندل زدن که در موتور برق‌های قدیمی‌تر رواج داشت، ندارند .

موتور قسمت اصلی یک موتور برق است که در آن انرژی مکانیکی دستگاه تبدیل به انرژی برق می‌شود و هر چه توان موتور بالاتر باشد میزان برق تولید آن نیز بیشتر خواهد بود.

در قسمت تامین ولتاژ نیز با مصرف سوخت مصرفی مقدار ولتاژ تنظیم می‌شود و در آن تبدیل جریان برق دی سی و آی سی به یکدیگر صورت می‌گیرد.

صدای زیاد از معایب موتور برق ها است که در موتور برق استارتی ساخته شده با تکنولوژی جدید این مشکل تا حد زیادی با بهینه سازی موتور و عایق کاری آن رفع شده‌است.

هنگامی که شما قصد خرید دارید باید باتوجه به توان مورد نظر یا همان ولتاژ مورد نظر و نوع کاربردی که از آن درنظر دارید به جستجوی محصول مورد نظر خود باشید.

سیم پیچی، قدرت بدنه، شاسی‌های موتور برق، مقدار سوخت مصرفی و نوع سوخت مصرفی مواردی است که شما در هنگام خرید باید در نظر داشته‌باشید.

رعایت ایمنی در موتور برق‌ها بسیار مهم است، زیرا محصولات احتراق این مواد، گازهای سمی و مونواکسید کربن بوده که اگر در جای نامناسب و محل بسته‌ای قرار داده شود با روشن شدن دستگاه باعث گازگرفتگی و خفگی می‌شود. به‌همین دلیل بهتر است مکان قرار گیری آن سنجیده شود و در محیط‌های باز نصب گردد.

موتور برق اضطراری

موتور برق ها دارای تقسیم‌بندی سه فاز و تکفاز و بنزینی و گازوئیلی هستند و در مکان‌ها یا سازمان‌هایی که وجود برق برای آنها بسیار مهم است، مورد استفاده قرار می‌گیرند.

به عنوان مثال در بیمارستان‌ها و بانک‌ها و مراکز مهم امنیتی و همچنین برای مصارف شخصی مثلا در منازل و ویلاها برای مواقع نبود برق استفاده می‌شوند.

سیستم راه‌اندازی موتور برق یا همان دیزل ژنراتور برای برق اضطراری هم می‌تواند به صورت دستی و هم به صورت اتوماتیک باشد.

در نوع دستی در زمان بی برقی یک اپراتور، موتور برق را روشن کرده و آن را وارد مدار برق می‌کند ولی در صورت اتوماتیک توسط یک تابلو برق که به آن تابلوی امرجنسی می‌گویند، توسط یک برد کنترلر، بی برقی را حس کرده و فرمان استارت موتور برق را صادر و در نهایت موتور برق به صورت خودکار روشن شده و توسط کنتاکتور مربوطه وارد شبکه برق می‌شود.

از جمله موتور برق های عرضه شده در مناطق مختلف توسط این شرکت می‌توان به برند های :

هوندا المکس، هوندا هوتن، جیانگ دونگ چین، دیانا، استریم، هیوندای کره، لانسین و دوو در بنزینی ها و کاما، کوبوتا ژاپن، یانمار ژاپن ولوو و کامینز، پرکینز و لوول و دویتس، موتور سازان تبریز و غیره اشاره کرد.

برای خرید و مشاوره در مورد انواع موتور برق با ما تماس بگیرید.

منبع:  https://motorbaargh.ir/